Boot in de was zetten - Baasbootje.nl

Boot in de was zetten

Je bent klaar met polijsten, poetsen, noem het maar op! Je wilt natuurlijk zolang mogelijk plezier houden van je harde werken. Daar hebben ze de was op uitgevonden. Was zorgt voor een glad filmlaagje over het oppervlak waarop vuil en water moeilijk op hechten. Hierdoor krijgt kalk veel minder kans en heb je aan het einde van het seizoen minder poetswerk. Ook zorgt was voor bescherming tegen UV straling. Zo blijft je lak of gelcoat langer mooi!

De was aanbrengen

Persoonlijk geef ik de voorkeur om de was handmatig aan te brengen en uit te poetsen. Werk weer in secties van 1 bij 1!  Neem een microvezeldoek en doe daar een paar druppen was op. Werk met in roterende bewegingen de sectie af. Zorg dat het oppervlak een egale laag heeft. Herhaal dit totdat de hele romp in de was zit!

Eeeeven wachten...

De was moet even 'opdrogen'. Afhankelijk van welke was je gebruikt moet je daar even op wachten. Gemiddeld zal dit zo'n 30 minuten duren. Tijd voor een bakje koffie dus. Als de was egaal opgedroogd is ontstaat er een witte waas over de boot. Geen angst, die poetsen we er in de volgende stap af!

Poetsen maar!

Zorg dat je een schone microvezeldoek hebt. En vouw deze 2x keer op. Zo kan je met het hele doekje de hele romp doen. Poets de opgedroogde was van de boot af. Blijft er een waas achter? Gebruik dan weer een andere zijde van het microvezeldoekje. Als je alles eraf gepoetst hebt mag je trots zijn op het resultaat!

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.